Καλάθι Αγορών
210 300 4703 ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ
6946 82 61 47
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΒΟΥΡΝΟΒΑ 33, ΝΙΚΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΡΙΑΣ 113, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πληροφορίες Πλυσίματος

Για μεγαλύτερη προστασία από την φθορά, αλλά και για να μένουν τα λευκά είδη μας πάντα σαν καινούρια σας συνιστούμε να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες πλυσίματος.

Σεντόνια & παπλωματοθήκες:

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
2) Σιδερό σε θερμοκρασία μεγίστη 150ο C.
3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία εάν χρησιμοποιείται.
4) Όχι χλώριο και δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά.

Κουβερλί βαμβακοσατέν & βαμβακερά:

1) Πλύσιμο στους 30ο C στο πλυντήριο.
2) Σιδερό σε μεγίστη θερμοκρασία 110ο C.
3) Αποφεύγουμε το στεγνωτήριο.
4) Όχι χλώριο.
5) Όχι στεγνό καθάρισμα και δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά.

Κουβερλί microfiber:

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
2) Δεν χρειάζεται σίδερο.
3) Στεγνωτήριο εάν χρησιμοποιούμε σε μεσαία θερμοκρασία
4) Όχι χλώριο και δεν χρησιμοποιούμε λευκαντικά.
5) Όχι στεγνό καθάρισμα.

Κουβέρτες & κουβερλί:

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
2) Σίδερο σε θερμοκρασία 110ο C.
3) Στεγνωτήριο εάν χρησιμοποιούμε σε μεσαία θερμοκρασία
4) Όχι χλώριο και λευκαντικά.

Πετσέτες:

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
2) Σίδερο σε θερμοκρασία 150ο C.
3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία
4) Όχι χλώριο και λευκαντικά.

Μπουρνούζια:

1) Πλύσιμο στους 40ο C στο πλυντήριο.
2) Σίδερο σε θερμοκρασία 150ο C.
3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία
4) Όχι χλώριο και λευκαντικά.
5) Όχι στεγνό καθάρισμα.

Ταπέτα μπάνιου:

1) Πλύσιμο στους 30ο C στο πλυντήριο.
2) Στεγνό καθάρισμα.
3) Στεγνωτήριο σε μεσαία θερμοκρασία
4) Όχι χλώριο.

Πληροφορίες υλικών εσωτερικής γέμισης Μαξιλαριών – Παπλωμάτων – Κουβερλί

Microfiber: Οι μικροΐνες είναι πολύ λεπτές τεχνητά δημιουργημένες ίνες, συνήθως από πολυεστέρα ή πολυαμιδίου. Αν τις συγκρίνουμε με την ίνα του μεταξιού είναι 2 φορές πιο λεπτές, 3 φορές από την ίνα του βαμβακιού, 8 φορές από το μαλλί και 100 φορές πιο λεπτές από την ανθρώπινη τρίχα. Τα προϊόντα που παράγονται από μικροΐνες είναι απίστευτα απαλά στο άγγιγμα και πολύ ελαφριά. Τι σημαίνει αυτό για ένα πάπλωμα; Είναι πολύ ελαφρύ σαν πούπουλο, μαλακό, γι’ αυτό και αγκαλιάζει το σώμα και ζεστό. Είναι εύκολο στη χρήση γιατί πλένεται στο πλυντήριο και για όσους έχουν αλλεργία στα πούπουλα είναι το ιδανικό πάπλωμα.
Hollowfiber: Συνθετικές ίνες οι οποίες είναι κενές στο εσωτερικό τους. Μοιάζουν με σωλήνες. Είναι πολύ ελαφριές και αφράτες και διατηρούν τον όγκο του υλικού.

Μαξιλάρια

Επιλογή – Συντήρηση – Ανανέωση του μαξιλαριού

συνιστά να πλένετε τα μαξιλάρια σας τακτικά για να τους εξασφαλίζετε τέλεια υγιεινή. Τα μαξιλάρια πρέπει να ανανεώνονται κάθε 3 χρόνια περίπου. Αν η θήκη είναι κιτρινισμένη, αν το μαξιλάρι παραμένει επίπεδο όταν σηκώνετε το κεφάλι και είναι εσωτερικά ανομοιόμορφο τότε χρειάζεται αλλαγή. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένας ξεκούραστος ύπνος μας βοηθάει να αποδώσουμε στο υπόλοιπο της ημέρας. Πολλές έρευνες για τους αυχενικούς πόνους έχουν δείξει ότι η σωστή επιλογή μαξιλαριού είναι πιο σημαντική και από την επιλογή στρώματος. Κάποιος που κοιμάται ανάσκελα ή μπρούμυτα χρειάζεται να χρησιμοποιεί ένα χαμηλό και μαλακό μαξιλάρι ή μέτριο, ενώ κάποιος που κοιμάται στο πλάι να χρησιμοποιεί πιο ψηλό ή πιο σκληρό μαξιλάρι. Η χρήση άλλου μαξιλαριού από αυτό που χρειάζεται ο καθένας μπορεί να οδηγήσει σε αυχενικούς πόνους και κατά συνέπεια πονοκεφάλους λόγω της πίεσης που ασκείται στη σπονδυλική στήλη.

Πετσέτες

Έξυπνες συμβουλές για μαλακές πετσέτες

Σε ποιον δεν αρέσει να βγαίνει από το μπάνιο και να τυλίγεται σε φρέσκες, μυρωδάτες, μαλακές πετσέτες; Και αυτό ισχύει φυσικά τόσο για το μπάνιο στο σπίτι, όσο και στην παραλία. Για να το καταφέρεις αυτό, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, έτσι ώστε τα πλυσίματα να μην χαλάσουν την όμορφη αίσθηση που ζητάς.

1. Η αρχή, το ήμισυ του παντός. Βασική προϋπόθεση για να διατηρηθεί η ποιότητα μιας πετσέτας όσο το δυνατόν περισσότερο καιρό, θα πρέπει να είναι καλή από την αρχή της. Για τον λόγο αυτό, φρόντισε να αγοράζεις καλή ποιότητα για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Πληροφοριακά, το αιγυπτιακό βαμβάκι που έχει μακρύτερη κλωστή, είναι πάντα πιο μαλακό και πιο απορροφητικό. Έτσι, ακόμη και ύστερα από πολλά πλυσίματα θα παραμείνει σε καλή κατάσταση.

2. Το πρώτο ξέβγαλμα. Πριν χρησιμοποιήσεις τις πετσέτες για πρώτη φορά πλύνε τις μια φορά, έτσι ώστε να φύγει η όποια κόλα μπορεί να έχει βάλει ο κατασκευαστής από πριν.τις καινουργιες πετσέτες πάντα να τις βάζουμε σε κρύο νερό της βρύσης για μία νύχτα μέσα στο νερό για να απορροφήση το βαμβάκι να γίνει υδρόφιλο και πολλη μαλακό
3. Το μαγικό ξίδι. Χρησιμοποίησε μία κούπα λευκό ξίδι σε μια πλύση μαζί με το απορρυπαντικό μία ή δύο φορές τον μήνα, έτσι ώστε να εξαφανιστούν τα κάθε λογής κατάλοιπα που μπορεί να αφήνουν στα ρούχα το σαπούνι ή το μαλακτικό. Τα κατάλοιπα αυτά μαζεύονται το ένα στρώμα πάνω από το άλλο και δημιουργούν μια άσχημη αίσθηση. Το ξίδι με τη σειρά του διαλύει τα υπολείμματα αυτά στη στιγμή, αφήνοντας τις πετσέτες μαλακές και φουντωτές.

4. Σόδα η ισχυρή. Αν έχεις αντιληφθεί ότι μια πετσέτα έχει σκληρύνει πολύ τότε βάλε στο απορρυπαντικό μισή κούπα μαγειρική σόδα και πρόσθεσε στο ξέβγαλμα μία κούπα λευκό ξίδι. Αυτό, σημείωσέ το κυρίως για τις πετσέτες παραλίας, που λόγω του αλατιού της θάλασσας παρουσιάζουν έντονα σημάδια «κοκαλώματος».

Αν χρησιμοποιείς στεγνωτήριο, βάλε μία μπάλα του τένις μέσα, μαζί με τις πετσέτες σου. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, έχει αποτέλεσμα. Μια δοκιμή θα σε πείσει. ]

6. Πρόσεχε για να έχεις. Ό,τι και αν κάνεις όμως, θυμήσου ότι απαγορεύεται να βάζεις μία ολόκληρη πλύση πλυντηρίου μόνο με πετσέτες. Όταν βραχούν, βαραίνουν τόσο πολύ που θα κάνουν σίγουρα κακό στον κάδο του πλυντηρίου σου. Φρόντισε να τις μοιράζεις σε διαφορετικές «καζανιές» όπως έλεγαν και οι παλιές νοικοκυρές, μαζί με σεντόνια, μαξιλαροθήκες ή υφασμάτινες πετσέτες κουζίνας.